2011. június 23., csütörtök

Megjegyzés

Szeretném megváltoztatni a bejegyzések végén a "0 Megjegyzés" szövegét. No, nem a 0-át, mert azt majd a hozzászólók teszik :o) hanem a megjegyzés szó helyett mást írni.
Tudnátok abban segíteni, hogy ezt hol tehetem meg?

Köszönöm szépen!

2011. június 6., hétfő

Képek megosztása blogban, fórumon

Tőlem leggyakrabban képfelrakással kapcsolatban szoktak segítséget kérni, ezért megpróbáltam összeszedni, hogyan lehet legkönnyebben képet feltenni egy külső forrásból.

Válasszunk ki egy képet, amit feltöltenénk, és keressünk egy képfeltöltő oldalt, aminek segítségével majd megoszthatjuk azt. Ilyen oldal pl. a http://www.kepmegoszto.com/
A kép feltöltéséhez a következő felületen válasszuk ki a saját gépünkön lévő mappákból azt a képet, amit feltölteni szándékozunk:


Miután a képet kiválasztottuk, nyomjuk meg a Feltöltés gombot.

Ha mégsem ezt a képet szerettük volna, a kuka ikonra kattintva eldobhatjuk azt.
Miután feltöltöttük, a következő felületet látjuk:
A közzétételünk céljának megfelelően válasszuk ki, és másoljuk ki a kód-ablakból a megfelelő kódsort.
Ha magát a linket akarjuk megosztani, akkor a Link kódsort másoljuk. Ha a blogunkba szeretnénk bemásolni, akkor a blogspotos felületen a Bejegyzéseknél válasszuk a HTML-kód szerkesztése fület, és másoljuk be a HTML forráskódot:


Majd az Írás mezőbe visszalépve írhatjuk magát a szöveget.

Fórumokban azért is előnyös a képmegosztó oldal használata, mert sokszor az eredeti kép túl nagy lenne. Így nem kell bajlódnunk a kicsinyítéssel sem. A Fórum kód ablakban lévő kódsort másoljuk ki, és illesszük be a megfelelő fórumba.

Akinek van facebook-oldala, a facebook-os ikonra kattintva közvetlenül oda is beteheti a képet.

Remélem, tudtam nektek segíteni :)


2011. június 2., csütörtök

Facebook like box

Lassan megzavarodok :(( Képtelen vagyok feltenni a blogomba a tetszik dobozt. Tudom, hogy a Social Plugins-ból kell kiválasztani a like box funkciót, azt is tudom, hogy be kell illeszteni a facebook oldalam címét.
Erre viszont ezt írja ki : Plugin cannot be rendered with the specified parameters.
Mi a fenét csinálok rosszul ?
Névjegyet simán tudtam csinálni :((