2009. szeptember 20., vasárnap

Flickr

Nyilván nem bonyolult és nyilván mindenki tudja, hogyan kell, mégis... mondjátok már el nekem szépen, lassan, érthetően, hogyan kell a Flickr.com-ról a blogomba beszúrni olyan "képsorozatot", amelyet többeknél is látok. Talán 9 fotó (vagy több) összeszerkesztve... de az is lehet, hogy ez már a diavetítés kategória?

Remélem, annál jobban tudtok ti magyarázni, mint ahogy én kérdezni. :o(

Köszönöm!

8 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Szia!

Itt lehet mozaikokat létrehozni: http://bighugelabs.com/flickr/mosaic.php

Megadhatod, hány fotó legyen egy sorban és oszlopban, de a 'choose a layout' menüpontban előre beállított mozaikkeretekből is választhatsz!

Ha megvan minden (feltöltötted a fotókat és elkészült), választhatsz, hogy elmented vagy egyből küldöd a flickr oldaladra.

zazálea írta...

Én a blogomba szeretnék ilyet csinálni a flickr-képtáramba... azt is ugyanígy kell?
És köszönöm, Kicsikató...

Babi néni írta...

Van egy google-s program a Picasa3, amit ingyenesen letölthetsz itt. Azzal nemcsak kollázsokat készíthetsz (mindenféle elrendezésben), hanem nézegetheted és szerkesztheted vele a képeket: élesítés, fekete-fehérre vagy szépiára változtatás, vörösszem-effektus javítása, retusálás, autokontraszt és még sok más.

És ami még jobb, alkalmas arra is, hogy a képeidet egyenesen a (blogger) blogodban közzéteheted vagy emailben küldheted tovább (akár automatikus lekicsinyítéssel, akár teljes méretben), vagy feltöltheted a webalbumba, ahol később linket is készíthetsz a helyéről és a blogodban közzéteheted bármikor.

Egyébként a blogspotos blogok képei a Picasa3 webalbumokban vannak akkor is, ha nem használod. Nézd meg egy régi bejegyzésedbe töltött képed html-kódját, szerepel benne egy webcím, amit ha megnyitsz, megnézheted a teljes albumod. :o)

zazálea írta...

Azt hiszem, rettenetesen rosszul magyaráztam - nem erre gondoltam, ezt használom. Kezdem elölről egy újabb bejegyzésben!
Köszönöm...

Babi néni írta...

A Picasa Webalbumban is tudsz linket kérni a diavetítéshez, amit html-kód modulként tudsz hozzáadni a blogodhoz vagy direkt diavetítést is lehet.

Az Elrendezés/Oldalelemek fülön adhatod hozzá a Diavetítést.

KicsiKató írta...

Tehát: ha a flickr-be szeretnél, az egyszerű, mert csak a ... hű, most nézem, ezek megváltoztatták az egész felületet.

Szóval ha flickr-re, akkor a végén download/flickr-t választod és már tölti is. Ha blogra, akkor először lemented és utána tudod használni.

(Hm, értettem én egyáltalán a kérdésed és jól válaszoltam??)

Unknown írta...

Szia Ha jól értem a Flickr-röl szeretnél a blogodba, akkor így kell: Elrendezés-modul hozzáadás-Diavetítés. Innen már könnyű. Kérdezz ha nem tiszta

Katalin írta...

azt hogy kell csinálni, hogy négy öt összeválogtott képből csinálok olyat, mintha filmszalag lenne?????
légyszives segítsetek!, köszi