2010. november 6., szombat

Három az egyben

Sziasztok! Újra én és most egyszerre három olyan dolog is van, amelyben segítséget szeretnék kérni, mert nem boldogulok velük. Az első kérdésem már megválaszolásra került itt a blogon, de sajnos a link, ahol a válasz volt, már nem érhető el; nem tudom, hogy honnan lehet a "You might also like..." modult felvenni. A másik problémám, ha Etsyn készítek egy "treasury"-t, miként tudom azt a blogomban megjeleníteni? Nem találtam  az oldalon sehol sem a beágyazási kódot, de még csak utalást sem rá, lehet, hogy nincs is? Az utolsó pedig az lenne, hogyan tudom azt megoldani, hogy az oldalsávban legyen egy kép, amire kattintva több bejegyzés jelenik meg egymás után szépen sorban? Ismét nagyon köszönöm a segítséget!

7 megjegyzés:

Monika írta...

Hű,Judit,most csak azért írok ide,hogy ne maradj magadra.Ezek nekem nehéz kérdések,én nem tudom a választ.Szerintem jönnek majd a többiek és segítenek.

csakBea írta...

A "You might also like" -kérdésedre itt a link, itt regisztrálj http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget

A többiben sajnos nem tudok segíteni.

Babi néni írta...

Az utolsóra a megoldás, hogy az Elrendezések vagy újabban Tervezés fülön, az Oldalelemek felvételénél felveszel egy HTML modult.

A HTML-modulba pedig berakod a kép elérhetőségét és előtte pedig egy linkhivatkozást. Pl:
<a href="http://stb.amegjelenítendo_bejegyzesek.htm"><img imageanchor="1" style="clear: left; float: left; src="http://stb.amegjelenitendo_kep_eleresi_utvonala" border="2" width="45" />&lt/a>

Ehhez meg kell keresned a bejegyzéseket, amiket fel akarsz sorolni. Csak egyet írhatsz be, tehát ha azt szeretnéd, hogy az összes horgolt munkádról szóló bejegyzésedet láthassuk a képre kattintva, akkor először a blogon belül előbb fel kell címkézned az ilyen bejegyzéseket, aztán a címkére kattintva megjeleníteni az összes ilyen bejegyzést és a böngészősávból a helyére másolni az elérési útvonalat. Ezt a linket a <a href=""> idézőjelei közé kell másolni. Ha azt akarod, hogy új lapon nyissa meg, akkor így nézzen ki: <a href="" target="_blank"> Ez simán a bejegyzésbe írva vagy a megjegyzésbe is (ott a targetet nem engedi a blogger) alkalmazható, ha egy weboldalt ajánlanál valaki figyelmébe. Fontos, hogy ezt le is kell zárni </a> és a középen egymásnak hátat fordító kacsacsőrök közé legalább egy betűt írj, hogy tudják, arra kell kattintani.

Pl. Hírcsárda így néz ki HTML-ben: <a href="http://www.hircsarda.hu">Hírcsárda</a>

A kép elérési útvonalában a legfontosabb a <img src=""> és az idézőjelek közé illesztett elérési útvonal. A többi elrendezési utasítás, itt éppen balra igazítva és a szöveget körülfuttatva. Ha középre akarod, akkor center, ha jobbra, akkor right a helyes jelölés. Ha nem írnál alá semmit, akkor ki is törölheted az src-s rész kivételével az összes többit. Ezt nem kell lezárni.

Elvileg egy HTML modul hozzáadásába korlátlanul írhatod egymás alá a képeket, de külön-külön modulba is rakhatod, ez esetben mindegyiknek külön címet is adhatsz, amit a különböző kacsacsőrök világán kívülre írj, hogy ne vegye se linknek, se semminek, csak egyszerű szövegnek (vastagítás lezárással: <b>ide írd!</b>)

Ha egybe rakod, akkor is a kép alá/fölé írhatod, amit a kép képvisel (hehe) :o) Ha szeretnéd, vonallal el is választhatod: <hr size="3" /> Ha ez vastag, akkor kisebb, ha vékony, akkor nagyobb számot írj az idézőjelek közé. Ezt sem kell lezárni.

A képet feltöltheted esetleg a picasa3-webalbumba, vagy egy mentett bejegyzésbe és ott menj át HTML nézetbe és másold ki a teljes a képet jelképező kacsacsőrségeket. Méretre vigyázz, mert a weboldal nem méretezi kisebbre! Tehát akkora legyen, hogy beférjen az oldalsávba.

Ha szeretnéd, írj emailt és akár el is készítem neked a modult. De nem annyira nehéz, hogy ne legyen érdemes megpróbálni. :o)

Flier Judit írta...

Köszönöm! Már fel is raktam, várom, hogy működésbe lépjen :) Én azt hittem, én választhatom ki, miket tegyen be a bejegyzés után, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki a "robotok" :)

Babi néni írta...

A fenébe! Írtam egy hosszú bejegyzést a harmadik tárgyban, de totál elszállt, nincs itt... :o(

A lényege az volt, hogy a Tervezés/Oldalelemek fülön a HTML-modul hozzáadásával tudod az oldalsávba betenni.

Nem tudom, mennyire vagytok barátok a HTML-kóddal, de be kell szúrnod a képet (img src="kép_teljes_elérési_útvonala") és aztán hivatkozást kell belőle csinálni a <a href="megjelenítendő_bejegyzés_teljes_elérési_útvonala"> elé- és a </a> mögé írásával.

Ha nem megy, e-mailben megírom szívesen a modult.

Flier Judit írta...

Köszönöm ismét a segítségedet! Hát, eddig nem nagyon barátkoztam HTML-lel, de nekifutok ez alapján és ha nem boldogulok, lehet, hogy újabb segítséget kérek tőled. Már megint :)

Éva írta...

Nagyon kérlek, segítsetek, szeretném ezt a "linkwithin"-t eltávolítani a blogomról - valamire rosszul klikkeltem, és nem az jelenik meg rajta, amit szeretnék!
Nem tudom, hogyan szabaduljak meg tőle, talán töröljem az egész blogot?