2011. január 24., hétfő

Blog biztonsági mentése

Mint azt talán sokan tudjátok, egyik nagyon kedves blogos társunk blogja ( www.mmamakincsei.blogspot.com) egyik pillanatról a másikra köddé vált, eltűnt az éterből a tulajdonosának akarata ellenére.
A blogunk egy adott életszakaszunk tükre, lenyomata. Igaz, hogy ingyenes ez a szolgáltatás és igen, tudjuk lehetnek technikai problémák, de valahogy meg kellene előznünk az ilyen jellegű veszteségeket.
A kérdésem, -ami szerintem kivétel nélkül mindannyiunkat érint,-  arra irányulna, tudjátok-e, hogy hogyan lehet kompakt módon  biztonsági mentést készíteni a blogunkról?
Előre is köszönöm az esetleges segítséget!!

19 megjegyzés:

Abile írta...

Erika!
Dorka ajánlotta a múltkor a blogunk időnkénti mentését:
Beállítások - alapbeállítások - blog exportálása - mentés
Ezzel a mentéssel a számítógépedre tudod tenni egy mappába a teljes tartalmat. Alkalomadtán aztán ugyan ez csak importálással visszatölthető.

zazálea írta...

ezt én is kipróbálom, ha nem megy, visítok, rendben?

F.Gina írta...

Rögtön meg is csináltam :))

bruercsi írta...

Nagyon köszönöm a segítséget, már el is mentettem és ezentúl rendszeresen el is fogom menteni. Kb.10 másodperc volt, ajánlom mindenkinek. Nem foglal sok helyet a gépen, pl. az én esetemben 5194 KB-ot.
Biztos, ami ziher alapon nyitottam egy zárt blogot kizárólag a mentés kedvéért, abba rögtön vissza is importáltam, az tartott kb. fél percig. Minden tökéletesen működött.
Mentésre fel, lányok, asszonyok, urak! :)

Babi néni írta...

Még annyit fűznék hozzá, hogy a blog exportálása csak a blog tartalmának a mentése, tehát, aki a kinézetét is meg szeretné őrizni, az a Tervezés - Sablon HTML-kódjának szerkesztése alfülön felül a
"Sablon biztonsági mentése és visszaállítása" rész alatt a "Teljes sablon letöltése"-vel mentse el a sablont. Alatta van az a mező, ahol visszatöltheti, ha valami baj lesz.

KicsiKató írta...

Annyira jó, hogy te nem csak pánikolsz magadban egyet (mint tettem én és gyanítom, még sokan mások:), hanem cselekszel is. Köszi, már mentem is a blogom:)))

Ceffa írta...

Hú, de jó!!! Már én is mentettem.... :)

mmama írta...

Lányok köszönöm szépen, hogy még itt is foglalkoztok velem.
Jelentem nem történt tragédia !
Mivel sehonnan nem kaptam választ így leírtam a régi blogot.

Teljes odaadással fordultam az új felé.Direkt nem pakolok rá sok mindent, azt hallottam az izgő mozgó micsodák mind terhelik a megjelenítést. Ezért számlálót nem teszek fel.
remélem hogy a látogatottság ettől még nem lesz kevesebb mint volt.
a tartalom a lényeg.
Amiben kérem a segítségeteket hogy ne felejtkezzetek meg rólam.

köszönöm : http://mmamakincsei2.blogspot.com

mmama írta...

-És ma reggelre csoda történt !
Megkerült a blog , magától !!! ?

Éva blogja :) írta...

Én is megcsináltam a tartalom és a sablon mentését is!

Névtelen írta...

Most találtam rátok, szeretettel üdvözlök mindenkit. Következő a gondom. Ausztráliából rám kattant egy személy, naponta meglátogat, naponta leszedi az felrakott anyagaimat, majd továbbítja a TVN felé, hogy tudnám megakadályozni további tevékenységét. Előre is köszön ha valaki érdemi választ tud adni.

KicsiKató írta...

Szia Puszatla!

Először is bocs, de mi az a TVN? Ha tudnám, akkor nem kéne megkérdeznem, hogy ezzel simán 'továbbadja' a maga nevében valahova az anyagaidat vagy milyen jellegű kár ér?

Névtelen írta...

TVN.hu egy közösségi oldal, ahol több százezer emberke lehetőséget kapott ingyenes blogozásra.
Beállításom jónak mondható, mint irtam Ausztrálitól a TVN-ig tudtam követni. Megtaláltam az összes bejegyzésem.. Egyszerűen meg áll az eszem!!! Az éjszaki folyamán közel 100 bejegyzést emelt le ez viszont már szép teljesítmény.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
KicsiKató írta...

Ajjajj. Nem tudom, az eddigi netezésem alatt találkoztam-e már ennél pofátlanabb esettel.

Sajnos nem tudom, jogilag mit tudsz (tudsz-e??) tenni bármit is egy nyilvános bloggal kapcsolatban. Főleg egy külföldi, tengerentúli tolvajjal szemben. :(

Névtelen írta...

Megpróbálok üzenetet hagyni a lap tulajdonlásánál. Legalább ismerje meg azt a lapot ahonnan származnak a versek. Ilyen esettel még én sem találkoztam. Még egy kicsit fortyogok magamba, aztán átnézek mindent hátha sikerül valamit kitalálnom úgy, hogy ne ártsak önmagamnak.Köszönöm KicsiKató a válaszod. nagyon kellemes napot kívánok:)

Strugamano írta...

Márta néni blogja másfél hete tűnt el, azóta semmi hír felőle.

simsi írta...

Az új kezelőfelületen hol van a blogmentés funkció?
Már átnéztem oda-vissza, a beállításoknál is, de egyszerűen nem találom. Minden van, de ez nincs. Vagy csak nagyon el van rejtve. Hogy tudnék blogot exportálni/importálni.
Tudnátok ebben segíteni?

KicsiKató írta...

Tervezés és aztán rögtön ott van a jobb felső sarokban a biztonsági mentés lehetőség.