2011. február 15., kedd

Modulok szerkesztése új sablonban

Mivel házvásárlás előtt állunk, ezért a blogomat is át szeretném változtatni erre a hangulatra, és találtam is egy csodaszép sablont, de nem működik megfelelően...

Van egy olyan blogom, amit nem használok már, ezért azon szoktam kísérletezni az új sablonokkal, ezen mutatom most meg nektek, hogy mi is a problémám.
Tehát az Anta főz, most ilyen csúnya:

Mint látjátok, az összes modul (gadget) feltorlódott a bejegyzések fölé.

Ez az eredeti sablon demoja:



Amikor belemegyek a tervezésre, ez a kép fogad:

Minden modulom a "bejegyzések" mögött helyezkedik el.
Ha pedig áthúzással megpróbálom jobb oldalra berendezni a "Modul hozzáadása" alá, akkor ez egész egyszerűen nem megy, mert "eltűnik" az a rész. Megmutatom hogyan:

Látjátok?
Mintha nem egy felületen lenne a két dolog...

Találkoztatok már ilyesmivel valaha? Tudja valaki mi a megoldás?

Ezt szeretném elérni:
Ez az igazi blogom, itt szépen jobb oldalon egymás alatt figyelnek a kis modulok, és ezt szeretném elérni az új sablonnal is, de fogalmam sincs hogyan (az a verzió nem játszik, hogy töröljem ki az összes modult adogassam hozzá újra egyesével...)

Remélem érthető volt a problémám:)

Köszönettel:
Anta

1 megjegyzés:

Babi néni írta...

Ez elég komplikált, szerintem kérdezd meg WiseLadyt a Blogger's Blogger szerzőjét, ő biztos tud valami pofonegyszerű megoldást rá.

Szerintem a HTML-kód szerkesztése fülön a vezérlősablonok kibontása nélkül áthúzhatnád abba a sidebarba, amelyik jó helyen van, de ezt ennél értelmesebben nem tudom elmagyarázni és lehet, hogy nem is jó. Bár, ha nem a rendes blogod, egy próbát megér...

A másik megoldás, hogy ha HTML-modulok, akkor Copy-Paste az Új modul hozzáadásába (a linklistánál például nem működik).

A harmadik, hogy ellátogatsz Coolhoz a Blog tippek trükkök oldalra és megnézed, hogy kell a modulokat menteni a sablon feltöltése előtt: Modulok mentése új blogger sablon feltöltése előtt és az új sablon feltöltése után készíts egy könnyen megkereshető nevű modult és a HTML-kódban rákeresve az alá szúrd be a régieket, amelyik jó helyen van. :o)