2011. április 28., csütörtök

Tiltás

Találtam olyan blogot, ahol a szerző valamilyen úton-módon megakadályozza azt, hogy letölts tőle egy képet. Így nem élhet vissza vele más. Hogy oldható ez meg? Köszi!

8 megjegyzés:

Babi néni írta...

Tessék a válasz: Jobb egérmenü tiltása

Megjegyzem, hogy amit le akarok tölteni, azt le is fogom - akár ennek ellenére is. :o) Bár nem élek vissza vele.

katafolt írta...

Több helyen találhatsz a neten jobb klikk-tiltó kódokat, de nem biztos, hogy sok a hasznuk. A legtöbbet ki lehet cselezni. Próbáld csak meg, ha kinagyítod a képet, máris viheted, vagy ha nem is, aki nagyon akarja, le tudja másolni, vannak erre is programok, sajnos, most inkább nem csapnék itt nekik reklámot. Másrészt az igazán erős kód azt is megakadályozza, hogy te magad másold-mentsd a blogod tartalmát és ez nem mindig hasznos.

Marianna von Birken írta...

Nekem van néhány kódom, ez a legerősebb:

http://proba-jarat.blogspot.com/2009/12/jobb-klikk-tilto-2.html

De ha teszel föl képet a blogodra, akkor a link szerkesztésénél töröld a linket, mert ahogyan katafolt írta, úgy el lehet vinni. Ám ha törlöd a linket róla, hiába kattintgatnak...

Próbáld ki, ha gondolod, én is használom néhány más blogomban.

Castia írta...

Szerintem a jobb klikk tiltó script semmit nem ér. A kép címét ki lehet szedni a forráskódból, az oldal média adataiból, vagy képernyőmentéssel (nem kell hozzá semmilyen extra program, Print screen gomb mindenkinek a billentyűzetén van). Legfeljebb fél perccel tovább tart, mintha az illető simán lementené a képeidet. Inkább vízjelezd őket, ha szükséges akkor valahol középen, hogy ne lehessen levágni.

Erika írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
bruercsi írta...

Castia-val értek egyet. A jobb gomb tiltás csak olyanokat állít meg, mint mondjuk én, de a vízjellel nagyobb gondot okozol a kártevőknek. Én is szoktam lementeni képeket, de én direkt örülök a vízjelnek, mert így nem nekem kell megjegyeznem a kép forrását, ha hivatkozni szeretnék rá. :)

Bejus70 írta...

Köszi az ötleteket! Tényleg nem is olyan ördöngös dolgok ezek. Kipróbálom őket, de asszem bruercsi vízjele lesz időnként a megoldás. Mert ugye minek blogol az ember, ha tulajdonképpen nem is akarja a "kincseit" megosztani?

Bejus70 írta...

És tessék:

http://katafolt.blogspot.com/2011/05/parna-storyhitelesseg.html

Mégis...