2011. június 2., csütörtök

Facebook like box

Lassan megzavarodok :(( Képtelen vagyok feltenni a blogomba a tetszik dobozt. Tudom, hogy a Social Plugins-ból kell kiválasztani a like box funkciót, azt is tudom, hogy be kell illeszteni a facebook oldalam címét.
Erre viszont ezt írja ki : Plugin cannot be rendered with the specified parameters.
Mi a fenét csinálok rosszul ?
Névjegyet simán tudtam csinálni :((

30 megjegyzés:

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Azt leírnád, hogy hl találom a Social PLuginst? mert én azt sem lelem:( Köszi!

Lupus de Ladany írta...

Sziasztok!
Nos kicsit kacifántos módon, de le tudom írni. Van ez az oldal: http://www.facebook.com/badges/like.php itt kiválasztjátok a kívánt oldalt. Alul megjelenik a "Másold le az alábbi..." címszó alatt egy rakat szöveg. Az kell, mégpedig a blogspoton rámentek, hogy modul hozzáadása. És a kiválasztásnál a Scriptet kell választani. Ezt pedig egyszerűen csak beillesztitek. Remélem sikerül megoldanotok!
Üdv!

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Köszi Lupus de Ladany!!! Sikerült:)

F.Gina írta...

Lupus, ez mind megvan ! A gondom, hogy amikor bemásolom a FB oldalam címét, akkor a fenti szöveget írja ki. Tehát nem tudja létrehozni a boxot az adatok alapján.

F.Gina írta...

Dorka névjegyet és oldalmutatót tudott csinálni, nem like boxot.

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Juj, van különbség? Lécci mond el, hogy néz ki a likebox? Olyan picike, és a kéz van rajta csak? Régebben olyant kerestem, de nem találtam, ezért örülök most ennek a megoldásnak is:)

Lupus de Ladany írta...

Ja, akkor elnézést! Akkor még próbáld ezt: http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box/
A facebook page url-hez másold az oldal facebook oldalának címét, majd get code. És utána ugyanúgy, mint amit előbb írtam. Scriptel. Remélem sikerül!

F.Gina írta...

Hát eddig én is eljutottam, de azt írja hogy rosszak a paraméterek. Gondolom, a facebook oldalam "adatlap"-jánál látható csíkot kell bemásolnom, de az nem működik. A többieknél nevet látok ebben a sávban, plusz a számot, nálam csak a számot. vagy mit tudom én :((
Dorka, pl Lidérckénél : http://oltogeto.blogspot.com/

Lupus de Ladany írta...

Gondolom a blognak kellene like box. Szóval a blog facebook oldalára kell rámenni és a fejlécbe lévő címet kell bemásolni. www.facebook.com/ stb stb. Benne van a blog neve, meg az ID cím is. Mindenképp ott kell lennie :/

F.Gina írta...

Közeledünk :)) Már csak azt nem tudom, hogy hol van a blognak facebook oldala ?

Lupus de Ladany írta...

Azt Neked kell megcsinálni. Jelentkezz ki a facebook profilodból. És a készítésnél válaszd, hogy oldal készítése. Külön kell megcsinálni, és azt kell megadni, hogy van profilod és csatolja majd hozzá.

F.Gina írta...

Csodás :)) Csináltam oldalt, és közös a profil a privát énemmel, de akkor most kezdhetem az egész facebookozást elölről ? Mert az új, "üzleti" profilom tök üres. Ígérem, többet nem abajgatlak !

Lupus de Ladany írta...

Ha megvan mostmár a blognak is a facebook oldala, akkor menj arra a linkre (amit másodjára írtam) és másold be a blogos facebook profilodnak az URL címét, majd get code. És a get code-nál az iframe-es dolgot másold a modulnál a script-hez. És akkor elvileg minden klappolni fog. Remélem jól írtam le mindent! Kalappal! ^^

F.Gina írta...

Lupus, köszi a segítséget ! Már megcsináltam a dobozt. Így már klappol, bár az fura, hogy a privát módból át kell váltani üzletibe, és ott nem látok semmit, se ismerősöket, se bejegyzéseket, de ezt már megoldom.

Lupus de Ladany írta...

Én úgy csinálom, hogy propagálom magam (kevés sikerrel) és mindig az aktuális posztot közzéteszem a blog facebook profilján. Így aki tetszikezte, annak kiposztolom az üzenőfalára. Egyebet nem tudok ehhez szólni. Örülök, hogy sikerült!

Jutus írta...

Na hátezt itt végig olvasva én úgy döntöttem,hogy nem kell facebooka blogomnak!:))

Fauna írta...

Elvileg én is próbáltam betenni ezt a likeboxot, de ugyanúgy vagyok vele, hogy ha ennyire bonyolult, akkor inkább nem is kell. :D

F.Gina írta...

Így, hogy Lupus felvilágosított, egyáltalán nem bonyolult. Arról van szó, hogy csak üzleti oldalhoz lehet like-boxot csinálni, tehát a privát profil mellé kell csinálni egy üzleti aloldalt. De ezt a facebookon a bal oldali sávban fel is ajánlja : oldal létrehozása címen.

agcika írta...

Sziasztok!

Én azt nem értem, hogy amikor berakom a like-ot, akkor rendesen behozza, de amikor valaki like-olja akkor látom a fb. oldalán,hogy ilyen fura karaktereket ír ki. Kb. ilyet:sajsaig9587456466346mm... stb.
És hogy ezt hol tudnám megváltoztatni, hogy a blogom címét és a kép nevét hozza be? Ha tudnátok segíteni annak nagyon örülnék!:)

Balogh Tamás írta...

Köszi a segítséget Lupus de Ladany! :)
Én ott rontottam el, hogy hülye külföldi oldalakra hallgattam és az iframet figyelmen kívül hagytam és már egy csomót módosítottam a html-emen mikor ide vetődtem :D
Tehát igen, más aki esetleg szintén ide vetődik 2012-ben is: igen az iframe egyszerű bemásolása mindent megold :D

Unknown írta...

Sziasztok!
Valaki le tudná írni, szépen szájbarágosan, hogyan is kell egy facebook dobozt - mondjuk egy egy ilyent: http://samsarahun.blogspot.com/ - elkészíteni?
Előre is köszönöm a segítséget!

F.Gina írta...

Vénember, a kommentekből össze lehet hozni :)) Először a facebookon csinálsz egy aloldalt, a bal oldali sávban felajánlja (ha nem, akkor a gugliban keresd meg,a facebook alatt). Ha kész az aloldal, akkor annak a linkjét kell bemásolni oda, ahová Lupus írta.

Unknown írta...

Köszönöm!
Ha nehezen is, de sikerült....
Vajon, meg tudnám még egyszer csinálni?!? :-)

LöncsVezér írta...

Üdv,
blog.hu-ra esetleg eltudná valaki magyarázni, hogy miképpen tudom beilleszteni a facebook doboz, nem megy egyszerűen.. :s
Köszi!

Szekeres Vera írta...

Köszönöm!!! én mindig ott akadtam el, hogy nem tudtam, hogy az IFRAME-t kell választanom :))

HUMANPIAC-a munka piaca írta...

:)

Más nem járt így??
Ha nem vagyok bejelentkezve az fb-n, akkor a doboz is üres?

Van ennek valami ellenszere?

köszönöm:)

a

HUMANPIAC-a munka piaca írta...

:)

Más nem járt így??
Ha nem vagyok bejelentkezve az fb-n, akkor a doboz is üres?

Van ennek valami ellenszere?

köszönöm:)

a

Viki írta...

Sziasztok !
Hát nekem sajnos nem sikerült megcsinálni a blogomon a Facebook Boxot. Valaki le tudná írni lépésről-lépésre?
Köszönöm.

Reni írta...

Sziasztok, nagyon köszönöm a sok segítséget!
Nagy nehezen sikerült összebogarásznom a kis információmorzsákból, hogy is illeszthetem be modult az oldalamba. Nézzétek meg, ha szeretnétek, hátha valakinek hasznos :)
Még egyszer nagyon köszönöm! :)
http://pcovalisfinoman.blogspot.hu/

Anzso írta...

Sziasztok ! Újra itt egy nehéz felfogású ember! Próbáltam összekapcsolni a blogomat a fb fiókommal de nem igazán sikerült. Nekem van egy személyes fb fiókom meg ahhoz kapcsolódó kézműves fiókom. Szeretném a kézműves fiókomat összekapcsolni a bloggal. A linkekre ha rámegyek mindenképp csak a személyes fiókomat akarja kapcsolni. "A lap eléréséhez át kell váltanod a Facebook oldaladként való használatáról a Facebook saját magadként való használatára." Akkor én nem tudom megcsinálni a tetszik gombot?