2011. július 29., péntek

Blog összekötése a facebook-kal

Kétféle lehetőség van:

1. A bejegyzések importálása a facebook-ra. 

Én így csináltam:

Kezdőlap →jegyzetek → jegyzetek rólam → jobb felső sarokban  Write a Note –ra katt → bal oldalon ismerősök jegyzeteire katt → ugyan itt a bal oldalon lejjebb importálási beállítások szerkesztése, katt. Ide kell beírni a blog címét.
Remélem érthető! Ez az enyém.

2. Facebook oldal létrehozása

Ezt egy blogból másoltam, most bemásolom ide. Gondolom, hogy ez nem gond, hiszen az illető is azért írt erről, hogy segítsen másoknak. Sajnos az ő elérhetőségét nem másoltam ki és fogalmam sincs már, hogy hol találtam ezt a cikket. A képeket nem sikerült beraknom, de szerintem így is érthető.

"Facebookon csinálhatunk magunknak oldalakat, melyre ugyan úgy kiírhatjuk az oldalunk bejegyzéseit, és a közösségi portálon keresztül lájkolhatjuk, megoszthatjuk, így ismerőseink megtekinthetik, és ők is kirakhatják saját üzenőfalukra, ha érdekes egy cikk. 
Talán a legjobb kérdés, hogy hogyan álljunk neki. Hol lehet egyáltalán Facebook oldalakat létrehozni? Erre való a kereső, és most a Facebook keresőre gondolok. Írjuk be a fenti keresőbe azt, hogy Oldal. Ekkor egy legördülő menübe kijönnek a jobbnál jobb oldalak, de nekünk az első kettőn van a hangsúly, és azon belül is a Facebook oldalak létrehozása című menüpontra. Kattintsunk hát rá.


Most bejött egy szuper táblázat, 6db választhatási lehetőséggel. Mi válasszuk ki a Márka vagy Termék cimű opciót, mely ezek közt az első sorban a harmadik. Itt előjön egy kis ablak, amibe megkell adnunk pár adatot. Nos, a lenyíló menübe válaszd ki azt, hogy Honlap, és az alatta lévő mezőbe írd be a Facebook oldalad nevét.


Fogadjuk el a felhasználási feltételeket, és kattintsunk a "Láss hozzá" című gombra. Itt felugrik egy ablak, melyben be kell írnunk egy ellenőrző kódot. Nos, ezt nem muszáj, ha leellenőriztetjük a fiókunkat, melyet fel is kínál.
Amint beírtuk helyesen az ellenőrző kódot, pár másodpercen belül elvisz minket a saját oldalunkra.


Rögtön fel is ajánlja a lépéseket, töltsd fel a képet, hívd meg ismerőseidet, és így tovább. Ezeknek persze nem muszáj megfelelniük, de egy kép feltöltése sokat dobhat az oldal kinézetén.

Na de, ugorjon térben és időben egy nagyot, s kattintsunk az Üzenőfal című fülre. A fül alatt megjelenik 3 választási lehetőség, Állapot, Fénykép, Hivatkozás, és a Videó. Ha weboldaladat szeretnéd hirdetni, vagy frissítéseket kiírni, akkor neked csak az Állapot, és a Hivatkozás menüpontra van szükséged.
Kattints az állapot menüpontra, és kattints bele a Mi jár a fejedben mezőre. Ide lehet írni akármit, amit szeretnétek, én például azt írom, hogy elérhető végre az oldalam Facebook-on is. Ha megvagyunk, kattintsuk a Megosztás! gombra, és megvan az első üzenőfali bejegyzésünk.


Nos, ez megvan, de miv an akkor, ha linkelni akarunk valamit? A Facebook egy nagyon kreatív, és egy nagyon ügyes szerkezet, így ha a fenti hivatkozás menüpontra kattintasz, s beírod mondjuk oldaladnak az URL címét, akkor automatikusan elkezdi felkutatni az oldaladon található tartalmat, és képet, melyből válogathatsz is."2 megjegyzés:

Gabella írta...

Bocsi, nem tudom, hol tehetek fel kérdést, ha nem találok rá választ!

Nem tudom, lehet-e olyat csinálni, hogy van két blogom, és az egyiket szeretném megszüntetni, de nem szeretném, hogy a bejegyzések eltűnjenek, azokat átmenekíteném a megmaradóba. Valahogy lehet importálni? Vagy hogy is hívják ezt...

írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.