2012. július 15., vasárnap

Bejegyzés háttérszine

Sziasztok!
Már próbáltam keresni választ a problémámra itt Nálatok, de nem találtam, ezért kérném a segítségeteket. Pár hete indítottam a Reménykeltő blogomat, szinte teljesen kezdő vagyok ebben a lehetőségben. Eddig csak a Hoxán garázdálkodtam Ficánka5 néven.

A bejegyzéseim formázásánál van gondom, de szinte már feladom, mert nem értem. Az átmásolt szöveg háttérszíne okozza a tanácstalanságom. A blogomban a bejegyzés háttérszíne átlátszó lenne, ilyet sajnos a szerkesztésnél nem lehet beállítani. A másolással áthozott szövegek esetében akármivel próbálkozom, az alapszín marad, vagy fehér lesz, ami ugye belátható, hogy zöld alapon fehér csíkban halványzöld betű, elég ronda. Volt, hogy kitöröltem, kézzel bepötyögtem, ennek ellenére maradt a csíkban fehér. Van, amikor sikerül,  de nem tudok rájönni, hogy miért. Ha fehér alapról másolok(már próbáltam hogy először Wordbe másoltam, ott formáztam, úgy át a blogba), akkor sem biztos, hogy átlátszó az alap és jól néz ki. Mit lehet itt tenni?

Annyit el kell mondanom magamról, hogy a kemós agyam már nem olyan, mint a Tiétek, de még az 2-3 évvel ezelőttinek sem felel meg, ezért ha kérhetem  úgy fogalmazzatok, amit én, ha nem is teljes, de enyhén fogyatékos is megértek.

És még 1. Nem is nőből lennék, ha nem érdekelne, hogy kik olvasnak. Hogyan lehet tagokat, rendszeres olvasókat "toborozni" úgy, hogy lássam is kik azok?

Előre is köszönöm segítségeteket és szeretettel meghívlak Benneteket a szüleményem olvasására.

5 megjegyzés:

Zsófi írta...

A formázás törlésével tudnád ezt a jelenséget megszüntetni.
Az összetett szerkesztő módban az ikonja egy nagy T jobbindex X (az alsó sorban az utsó előtti).

G.Marta írta...

Nagyon köszönöm, de sajnos nem vált be. Megint fehér alapot rakott alá.
A Chrome böngészőt használom, nem lehet az a baj?

Kisnyul / Andi írta...

Kedves Márta!

A formázással nekem is volt már bajom. Én azt csináltam, hogy a windows-ban az asztalon csináltam egy txt file-t (egérrel jobb klikk - új - söveges dokumentum) előbb ide másoltam a szöveget. Majd innen a blogba.

A követőidet egy modul beillesztésével tudod megjeleníteni. (Elrendezés - Modul hozzáadása a megfelelő helyen - Rendszeres olvasók)

G.Marta írta...

Kedves Andi!

Nagyon köszönöm a válaszodat!! Ma egész jól boldogultam és arra a következtetésre jutottam, hogy vissza kell térnem a Firefoxhoz, ott nem volt egyik bejegyzésnél sem gondom.

Korábban már próbálkoztam , hogy először Wordbe írtam, ott formáztam, az sem segített, de az lehet nem txt file volt? Ezt nem tudom.
Nagyon köszönöm, megyek majd szétnézek Nálad és megpróbálom az új modul szerkesztését is.

Köszike Mártától

Ancsi írta...

A jelenség nálam is megjelenik. Én próbálok úgy védekezni, hogy a hozott szöveget egyszerű szövegként illesztem be, de néha ez sem segít. Sőt, mára volt egy olyan bejegyzésem, amiben NEM volt másolt anyag, mégis a fele háttér fehér lett volna.

Annyi, hogy én bele tudok nyúlni a html kódba, és ki tudom szedni a felesleges kódokat, de ez elég idegölő meló. Ráadásul elég régóta blogolok és korábban nem fordult elő a probléma, csak az utolsó 4-6 hétben.