2009. május 11., hétfő

Fényképek feliratozása

Nem blogbaj, de itt olyan sok ügyes ember megfordul: a blogomra felrakott fotókat szeretném feliratozni, logoval ellátni. Tud valaki segíteni?

7 megjegyzés:

Zsukkata írta...

Nem tudom, hogy ismered-e a Picasa 3-t, azzal lehet készíteni kollázsokat is, meg javítani lehet vele a képeket, és én írni is szoktam a fényképekre ennek a programnak a segítségével. Jó kis progi, ingyenesen letölthető innen: http://picasa.google.com/

Unknown írta...

én is azt használom, bár a logót én csak photoshoppal tudom rátenni.. ezért nem is szoktam... de ha arra is van valakinek ötlete, nagyon örülnék neki.

Barbi írta...

Én is a Picasat-t akartam ajánlani, szuper dolgokat lehet vele készíteni és feliratozni is. Én még használom a FastStone programot is. A www.prim.hu oldalon töltöttem le. A bejövő képekre kétszer kattintva beadja nagyban, a kiválasztott képet. Aztán csak a kép látszik, de az egeret mozgatva beugranak ablakok (felül a mappa többi képe, oldalt nagyítás, felirat, élesítés, vörösszem eltávolítás....)és ott sok-sok funkciót találsz, amivel manipulálhatod a fotódat. :)

Babi néni írta...

Szép vízjeleket is lehet a Picasa3-mal készíteni, de a Gimp és a Photoshop is jó ezekre.

agibo írta...

Köszönöm a tippeket, majd próbálkozom.

Slayer Gothpaladin írta...

Hát igen, Google Picasa Webalbumok. Miután a Blogger is azon tárolja az egyes blogokra feltöltött képeket, és van Picasa PC-s telepíthető programként is ingyenesen letölthető, így az az egyik legegyszerűbb és legpraktikusabb megoldás. Alternatívaként én még a Paint.NET telepítését és használatát javasolnám, az is ingyenes, és közel Adobe PhotoShop tudású, megéri használni, csak kicsit gépigényesebb, mint a Microsoft Paint, de annál legalább 2-3* többet tud! Sok sikert hozzá!

Zsófi írta...

Hm.
Nekem is gondjaim szoktak lenni a képszerkesztőkkel, viszont elég jól tudom használni a Power Pointot képszerkesztésre.
Van benne még egy mini képszerkesztő is: vágni, átlátszóvá tenni, keretezni stb.

Ebben mindent tudok kommentálni, egyszerű rajzokat feltenni. stb.

A végén jön a trükk: amit egyetlen képen szeretnék látni, azt kijelölöm, bal egérbillentyű-> csoportosítás & csoportba foglalás, bal egérbillentyű-> mentés képként, itt vigyázni kell, mert automatikusan az enhanced windows metafile-t ajánlja fel formátumként, de nekünk JPG kell.

Ezután a képet már képszerkesztővel is lehet módosítani, én általában beépített keretet szoktam még rá tenni.

A blogomon van néhány ilyen kép példaként.