2011. december 23., péntek

Picasan a blogom képei

Üdv, minden olvasónak!

Ha feltöltök egy képet a blogomra akkor a Picasa-n generálódik egy aznapi mappa és ott figyel a képem. Eddig ez nem így volt. Próbáltam beállítást keresgélni, de nem találtam….tudom újítanak állandóan, de ez nekem most nem tetszik.  :(


Van valami megoldás erre?

6 megjegyzés:

F.Gina írta...

Megoldást nem tudok, de nem csak a blog képeiből csinál új albumot, ráadásul a facebookon megosztott képeknek is csinál egyet. A karácsonyi képemből 3 új albumot csinált, így ez engem is érdekelne.

piac írta...

A Blogger képei a Picasa albumokban kapnak tárhelyet (mivel mindkét alkalmazás a Google tulajdona), így oldották meg.
Sajnos ez ellen nem sokat tehetünk (vagy elviseljük, vagy más blogfelületet keresünk).
A Picasa albumunk beállításainál elérhetjük pl. hogy képeinket ne tölthessék le, vagy ha igen, akkor milyen föltételekkel (jogi szabályozás - CC -).

Kisnyul / Andi írta...

Akkor is lehetne egy olyan mappa ahova csak ezeket a képeket pakolja...most ezt manuálisan oldom meg, mert ha törlöm a blogról is törlődik. :(

nofRETRO írta...

Sziasztok! A fenti esemény nekem is meglepetés volt, és nekem sem tetszik. Talán ha máshová feltöltöm a képanyagot, és onnan web-linkkel illesztem be az egyes képeket, akkor jobb lesz a helyzet. Például a flickr, bár ott még nem vagyok ismerős.

Örülök ennek a blognak, mert már én is tépelődtem magamban a felmerülő problémákon, és így jó hogy meg lehet beszélni.

F.Gina írta...

Ha előbb feltöltöd a Picasara, és onnan a blogba, akkor nem csinál képenként új albumot.

Kaccat írta...

Azt én még nem tapasztaltam, hogy mappákat készít, de nekem nincs nyilvános albumom a picasa-n, a bloghoz tartozó pedig nem nyilvánosra van állítva.
Ezt egyébként az gmail-es beállításoknál lehet állítani.
Nem tudom, hogy ez segítség-e.