2012. február 27., hétfő

FRISSÍTÉS

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Az utóbbi időben nem úgy működik a blogom ahogy szeretném, illetve ahogy be van állítva.
9 bejegyzésre van beállítva a főoldalon. De az elmúlt időszakokban 4 illetve 5 bejegyzést jelenít meg egy oldalon. A legutóbbi bejegyzésemet (amit tegnap este írtam) nem frissíti, azaz másoknál nem jelenik meg a legújabb bejegyzésem.
Tud nekem valaki segíteni???

http://erikamunkai.blogspot.com/

8 megjegyzés:

F.Gina írta...

Okosat nem tudok mondani, most már a frissítést látom, viszont csak 3 bejegyzés jön fel egyszerre. Esetleg állítsd át a szerkesztődet az újra (vagy a régire) és ott állítsd át, hogy hány bejegyzés látszódjon. De ez csak ötlet.

Erika írta...

Gina: a megjelenített elemek számát átírtam 8 bejegyzésre. A bejegyzésszerkesztőt pedig most a frissített szerkesztő funkcióra jelöltem ki. De sajnos ez sem segített.
A mai bejegyzésem az most mindenkinél látható. A tegnapi nem volt az.
Magam sem tudom, hogy mit lehetne még csinálni. :((

Babi néni írta...

Nekem csak kettő bejegyzés látszik nálad.

Ha a blogrollra (olvasott blogok listája mások blogoldalán) gondolsz, és a blogger által mutatott frissülésre, akkor azzal nincs mit tenni, időnként szokott vacakolni az egyes blogokkal, majd megjavul magától. A megjelenítéssel kapcsolatban lehet, hogy érdemes ellenőrizni, hogy a géped időbeállítása és a bloggeres szinkronban van-e, mert lehet, hogy csak később mutatja másoknál, ha nálad másik időpont van megadva. Néha ez is okozhat kavarodást.

Azt gondolom, hogy sablongond lehet, de nem találtam semmit az oldalad forrásában, igaz, nem is vagyok szakember.

Azt nézted már, hogy mindkét helyen 9 bejegyzés van-e megadva? Mert ezt két helyen is lehet állítani. A Beállítások/Bejegyzések és Megjegyzések oldalon is be lehet állítani, meg az Elrendezésnél, ha a bejegyzéskocka szerkesztésére kattintasz.

Ha mindkettőnél 9 szerepel, akkor viszont a sablon, amit használsz enged csak kettőt, ebben az esetben érdemes lenne cserélni.

Babi néni írta...

Kipróbáltam, nálam 7 bejegyzést mutat, ahogy kell neki, a te sablonod.

Talán az is lehet, hogy felraktál egy újabb widgetet az oldalsávba, és az vész össze valamivel? Próbáld meg levenni az összes nem bloggeres widgetet, aztán a sablont megváltoztatni és vissza erre, aztán egyesével visszapakolni, és nézni, hogy nem okoz-e valamelyik gondot.

Babi néni írta...

Ja, megvan: láttam, hogy nem az eredeti háttérképpel és beállításokkal használod.

Ha nem a blogger sablontervezőjével tetted be az új képet, hanem valamilyen programkód beírásával, akkor az is okozhat gondot. Sajnos ezt nem tudom mondani, hogy mit csinálj vele, mert a te oldalad forrásában csak a script-kódját látom.

Esetleg mentsd le a háttérképet, és töltsd fel a gépedről a Sablontervezőben, kimásoltam neked: http://internationalbrandidltd.com/scrappinblogs/tycie/CottageMist0-3clm.jpg.

Ha tudsz készíts képernyőmentést, és akkor a blog egyes részeinek színét egy rajzolóprogramban a színmintavételezés (pipetta jelöli általában) segítségével pontosan be tudod írni a Sablontervezőben, hogy pont ugyanilyen legyen.

Erika írta...

Altair: köszönöm neked a lelkes segítséget. Nagyon aranyos vagy.
Mindent végignéztem, mindent megcsináltam úgy ahogy javasoltad, de sajnos nem változott a helyzet. Maradt úgy a megjelenítés, ahogy volt. De azért nem adom fel, valahogy csak meg kell oldanom ezt a problémát.

F.Gina írta...

Esetleg kérdezd meg Wiseladyt http://www.bloggersbloggers.com/

Erika írta...

Gina: köszönöm az ötletet, megpróbálom felvenni vele a kapcsolatot.