2013. december 2., hétfő

kommentelési gondok

Sziasztok!

Már régóta küzdök azzal, hogy nem tudok kommentet hagyni olyan blogoknál, amelyek a "beágyazott"-típusú kommentboxot alkalmazzák, azaz, hogy egy oldalon jelenik meg a bejegyzés szövege és alatta a kommentek.
Ha a "felugró ablak" van vagy ún. "teljes oldal", nincs gond, csak ezzel az elsővel. Már odáig jutottam, hogy a saját blogomban sem tudtam válaszolni a kommentekre, csak ha átállítottam. Volna ötletetek, hogy ez mitől lehet és hogyan tudnám megoldani?

Köszi a választ előre is:

Orsi
(ursa minor)

5 megjegyzés:

zazálea írta...

ez nálam is gondot okoz a másik oldalon, többször jelzik nekem, hogy nem tudnak kommentelni nálam - viszont ezerszer megnéztem (most is) és nem tudom befolyásolni, hogy a kommentablak felugró vagy beágyazott legyen. régebben ez működött, most nem. nincs is rá lehetőség. :(

ursa minor írta...

Zazi, ha belépsz a bloggerbe, ott kiválasztod a kérdéses blogot, majd a beállításokra kattintasz, ott van egy olyan opció, hogy bejegyzések és megjegyzések. A megjegyzések helye résznél van egy legördülő sáv és ott lehet kiválasztani elvileg a "teljes oldal" vagy a "felugró ablak" - típust is.
Legalábbis nálam. Neked ez nem látszik? Hmmm...

Pál Mohácsi írta...

Szia Orsi. Megoldást jelenthet az is, ha például facebookos kommentdobozt szúrsz be, aminek van persze előnye is és hátránya is. Hátránya, hogy akinek nincs Facebookja, az nem tud kommentet hagyni (mert állítólag a bloggeré meg a face-es nem működik együtt). Előnye h távoltartja a trollokat, mert azonosításhoz kötöttt.

ursa minor írta...

Köszönöm az ötletet Pál, a gondom viszont elősorban inkább az, hogy másoknál nem tudok hagyni kommentet, a saját blogomon már ez megjavult a kommentbox megváltoztatásával.

A fő kérdés az, hogy esetleg van-e valami beállítás a bloggerben vagy a google account rendszerében, amit meg kell változtatnom emiatt...

zazálea írta...

sajnos, nincs ilyenem, Orsi, régebben volt, most meg eltűnt. magam sem értem. :(