2008. október 24., péntek

Gina kérésére: scrapbook iskola alapfokon

Kicsikató okított ki engem is annak idején nyáron: Innen le kell menteni egy ingyenes sb. programot és szetteket minden féle témában.
Szóval, felmész, regisztrálsz, belépsz, letöltöd az alap programot, belépsz a letöltéshez és le kezded -nem kis fáradtsággal töltögetni a készleteket.
A készletek tartalmaznak mintákat, háttereket és különböző díszítő elemeket. Olyanokat, mint: képkeret, jegyzetblokk, kitűző, virágok, szalagok és még sorolhatnám.
Aztán megnyitod a programot, új project-et választod, hátteret (background) kijelölsz, először azok közül, amit ő fölajánl (ezt nem lehet kikerülni, vagy legalábbis nekem még nem sikerült), ha ez nem tetszik, akkor módosíthatod, akár menet közben, bármikor. Módosítani úgy kell, hogy: add background, katt, use my background, katt, gépeden elnavigálsz abba a mappába, ahova mentegetted a készleteket és ott kiválasztod a számodra megfelelőt.
Na, most jöhet(nek) a kép(ek) ( add image), kiválasztod a képet, ha a képre kattintasz, akkor itt is már megdolgozhatod magát a képet, színek, felesleges részek levágása... stb.
Ezután jön a díszítgetés és feliratozás.
A végén mentés és, ha felakarod használni a sb-flair programon kívül is, akkor elkell menteni más formátumba (jpeg)
Azt tapasztaltam, hogy a blogspotba úgy jó feltenni, hogy az exportálásnál a good minőséget választom, a feltöltésnél pedig a kicsit és középre, így nem foglal feleslegesen nagy helyet, de ha rákattintanak a képre, képernyő méretre kinagyítódik és nem kell görgetni ide-oda... csak le-fel egy kicsit, de így minden részlet jól látszódik. :)
Vigyázat függőséget okoz ez a hobbi is... :))

2 megjegyzés:

F.Gina írta...

Holnap biztosan szakítok rá időt, legalább a letöltésekre. köszi, hogy feltetted !

F.Gina írta...

http://web.mac.com/h_thompson/iWeb/SDBlog/Blog/Archive.html
Ezt az oldalt találtam, nem tudom, használható-e. Majd te megnézed :)))