2008. november 22., szombat

Képfeltöltés a netre és onnan a blogba

Sziasztok! Marcsi vagyok, és köszönöm a meghívást. Máris sokat tanultam az oldalon, kérdésem ezért most nincs is. Amikor a blogomat csináltam, az oldal-elemek közé a blogspot nem engedett közvetlenül a gépemről képet feltenni, csak a netről. Tehát először valahogyan fel kellett lőnöm a netre, majd onnan vissza a blogba. Gondoltam, leírom, hogyan csináltam, hátha más is így jár ezzel.

Először is fontos, hogy a feltenni kívánt kép legyen .jpg kiterjesztésű, és a neve legyen rövid, ékezetek és írásjelek nélkül (az én példámban ez: „asztal.jpg”).

Legyen nyitva a blogunk „Elrendezés” oldala, hogy majd ne kelljen kapkodva kinyitni.

Egy másik ablakban nyissuk meg a következő (teljesen ingyenes) weblapot: http://www.kepfeltoltes.hu (A linkelést itt tanultam, Nálatok.)

A következő ablak nyílik meg. A lépéseket piros számokkal jelöltem.



1. A "Tallózás" gombot megnyomva a saját gépünk könyvtárában találjuk magunkat, és itt lépegetve kell kijelölni azt a képet, amit fel akarunk tenni. A „publikus” pipa azt jelenti, hogy a képeinket mások is láthatják, de mivel éppen ez a célunk, ez nem lehet gond, igaz?

Bár lehetőségünk van több képet is feltenni egy időben, arra a célra, amire nekünk kell, egyszerre csak egyet csináljunk.

2. Ide beírhatjuk az email-címünket, akkor kapunk értesítést (emlékeztetőt) a feltett képeinkről.

3. A „Feltöltés” gomb megnyomásával indítjuk a feltöltést a netre.



4. A net vagy a gépünk sebességétől függően ez mehet nagyon gyorsan is, de volt már, hogy néhány percet is várnom kellett. Ha kész a feltöltés, a következőt látjuk az oldal alján:



5. Jelöljük ki az ebben a sorban lévő internetes (URL) címet és másoljuk. Én itt a jobb egérgombbal kattintottam, és másoltam. Felajánlja az oldal, hogy egy gomb megnyomásával „Vágólapra másol” csináljuk, de az nekem nem működött, szóval maradtam a hagyományos kijelölés-másolás módszernél.

Célegyenesben vagyunk.

6. Most átkattintunk a blogunk oldalára, és a „Kép/Internetes tartalom” rovatba beillesztjük (jobb egérgomb, „Beillesztés), amit az imént másoltunk a kepfeltoltes.hu-n.



7. Kis várakozás után meglátjuk a képünket, amit

8. A „Mentés” gombbal elmentünk.



A továbbiakban az oldal-elemek között már oda vonszoljuk, ahova akarjuk.

Azt hiszem, hogy csak leírva ilyen ijesztő, de ha közben nézitek a képeket, könnyen megy majd. Nagyon remélem, hogy érthető volt, amit írtam, kérdezzetek bátran.

Ui. Baromi nehéz ilyet írni, minden tiszteletem azoké, akik már több ilyet is csináltak!

Marcsi

8 megjegyzés:

Bea írta...

A "vágólapra másol"-nál előzőleg meg kell nyitni a word-ot.

dixike12 írta...

Én edig a saját gépemről töltöttem fel képeket, a saját blogomba ez megy ,de például a saját profilban a képem az olyan pici mint egy bolha , nem tölti ki a keretet és nem tudtam nagyobbra varázsolni, lehet hogy ezért amit leirtál??

Patchwork Mill, Maria írta...

Szia Dixike!
Szerintem először ellenőrizd a képméretet a gépeden, hogy hányszor hányas (képpontban). Az enyém pl. 256 x 335 képpontból áll (ezt a Sajátgép legalján is láthatod, ha rákattintasz a képedre). Mivel a blogspot még ebből is kisebbet csinál, érdemes eleve egy kicsit nagyobb képet választani.
Ha nem a képméret volt a gond, akkor próbáld meg ezt a képfeltöltéses netes fellövést, hátha így jobb lesz.
És hátha addig jön még valaki, aki nálam többet tud. :)

Slayer Gothpaladin írta...

Dixike: bármilyen kicsinek jelenik meg a blogodon az adott kép, ha rákattintasz, előjön teljes méretében! Asszem a blogon a max felbontás 352*288 pixel, de ha rámész, akkor akkora, amekkora alapból volt!

N.Zsuzsi írta...

Néha a blogspottal van a gond, azért nem lehet pl. képeket közvetlenül a gépről feltölteni, ilyenkor érdemes egy kicsit várni, míg észhez tér.

Slayer Gothpaladin írta...

Mégis az a gyakoribb, amit én írtam. :)))

Czkriszta írta...

És azt hogyan lehet elérni,hogy diavetítés szerűen váltakozzon több kép is?

N.Zsuzsi írta...

Kriszta, azt egy olyan oldalra kell feltölteni, ami tud diavetítést, azaz angolul slideshowt, pl. http://www.slide.com/
De a picasan is van ilyen opció, ha van picasas albumod, át kell állítani a nyelvet amerikai angolra, és akkor előjön ez az opció, és a kód, amit be kell majd illeszteni az új bejegyzés ablakban.