2008. november 28., péntek

Rendszeres olvasó

Gondoltam, a téma abszolút ide illik, ezért inkább itt írom le, mit gondolok, mint a sajátomban.
Azt írja a program, hogy "így mindig naprakész lehetek a kedvenc blogom olvasásában".
Miért is ? Ha az ikonra kattintok, akkor a profiljában találom magam, de ha valakit rendszeresen olvasok, akkor nem a profiljára vagyok kíváncsi, hanem a bejegyzésére. A bloglistát általában mindannyian úgy állítottuk be, hogy az a blog felülre ugrik, ahol új bejegyzés van. Amikor leülök a gép elé, megnézem, melyik bejegyzés az utolsó, amit olvastam, és onnan felfelé olvasom az újakat.
Azoknak a blogján, akikkel kölcsönösen listára vettük egymást, eleinte nem jelöltem be magamat rendszeresnek, hiszen így is tudják, hogy rendszeresen olvasom Őket.
Viszont voltak néhányan, akiket nem ismertem, és jelezték, hogy Ők olvasnak engem :)) És azóta én is olvasom Őket .
Én inkább ezt a figyelemfelkeltő funkcióját tartom hasznosnak. "Hahó, szia, olvaslak".
Persze, nagyon jó érzés, ha látom a sok kis színes ikont a lapszélen :)))
De ez számomra inkább gesztus-értékű, mint hasznos.
Julcsy már egyszer itt kérdezett ezzel kapcsolatban.
Kíváncsi lennék a véleményetekre, ti hol és miért használjátok ezt az új modult, és szerintetek a gesztuson kívül mi az értelme ?

5 megjegyzés:

N.Zsuzsi írta...

Én nem írom be magam senkihez rendszeres olvasónak, hiszen aki nálam jár, láthatja a bloglistából, elég sokmindenkire ránézek :) a bloglista számomra sokkal hasznosabb, hiszen rögtön látom, ha frissül.
Amúgy nekem a Google Readerbe teszi be a rendszeres olvsásra kijelölt blogot (a saját magamét kíváncsiságból bejelöltem, hogy lássam, hogyan működik); a readerben látható. ha írok -bár ennek nincs sok értelme, ugye.

F.Gina írta...

Mi az a Google Reader, és hol találom? Én a saját bloglistám frissítése alapján olvasok mindenkit.

Abile írta...

Én is a bloglistát használom arra, hogy lássam mi az új "olvasnivaló". Mégis jó érzéssel tölt el, ha látom, hogy valaki "bejelölt", hogy rendszeres olvasóm és én is szívesen hagyom ott a "jelemet" azoknál, akiknél napi rendszerességgel megfordulok.

F.Gina írta...

Abile, egyetértek, én is általában gesztusként használom, bár sok külföldinél jelöltem magam, és azóta ők is visszajárnak hozzám, van, aki kitett a listájára, sőt már egy rendszeresem is lett :))

zazálea írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz, én már Mammkánál kifejtettem, hogy a bloglista hasznosabb. Gesztusnak gesztus, de azon túlmenően...