2008. december 19., péntek

Bejegyzésre mutató linkek

Ki tudja mit is jelent a "bejegyzésre mutató linkek"?
Lásd például itt:http://zelnice.blogspot.com/2008/12/nvjegytart.html
Eddig is láttam ezt a lehetőséget a beállításoknál, de most láttam először bekapcsolva. Hogy került Violini bejegyzéséhez ez a 4 másik, mások által írt bejegyzés linkje?
Bruercsi
Én meg belepiszkáltam Bruercsi bejegyzésébe :
Csinálok egy próbát : egy link : Gina utolsó bejegyzése, és még egy : Bruercsi utolsó bejegyzése.
Aztán lássuk, mi történik ?
Hát nem az, amit vártam, hanem ami Zelnice blogjában. Kiírt egy teljesen esetleges bejegyzés listát, illetve, úgy tünik, hogy azok jönnek elő, akiknek kommenteltem.
Szóval, jöjjön egy nálam okosabb ! :((
Gina

4 megjegyzés:

F.Gina írta...

Ezt nem értem, nem ennek kellene itt lennie. Ez akkor van használatban, ha jól tudom, amikor pl én konkrét postot jelölök be a bejegyzésemben, akkor az eredeti bejegyzés alján megjelenik az én bejegyzésemre mutató link. Persze, lehet, hogy hülye vagyok, de azt hiszem Bea linkelt be egy postot, amit megnéztem, és az alja "visszamutatott Beára". Este kipróbálhatjuk :))

Slayer Gothpaladin írta...

Na, ez most nekem is újat jelentett, korábban én sem értettem, mi haszna van ennek a félig-meddig új funkciónak, bár hogy hogyan lehet Bloggeren kívüli oldalra rakni visszamutató linket, azt nem tudom...tényleg, Gina, Te néztél már föl az én blogomra (vagy valamelyikőtök)? Mert közületek nemigen látok nevet a rendszeres olvasóim listáján / tőlek nemigen jött oda komment...

Slayer Gothpaladin írta...

Amit most írok, az a fenti témától teljesen független, és ha tehetném, bejegyzésbe írnám. Olvastam ugyanis az IDG.hu-n az RSS-ről egy kis összefoglalót, mert a blogokhoz bizony erősen kapcsolódik a témakör. Most ideidézem szövegüket: "
Ha Ön többféle téma iránt is érdeklődik, naponta akár több tucat információforrást (weboldal, blog) is átböngészhet. Ha ezeket az oldalakat egyenként kell megnyitnia, alig marad ideje másra.
A megoldás az
Angolul Rich Site Summary vagy Really Simple Syndication (RSS / XML / newsfeed).
A rövidítés jelentése körülbelül annyi, mint "igazán egyszerű (tartalom) megosztás". Alkalmazása lehetővé teszi, hogy weboldalak meglátogatása nélkül is értesüljünk a frissen publikált információkról, továbbá, hogy jól rendezett, átlátható "tartalomjegyzékbe" gyűjtsük össze a különböző forrásokból származó információkat. Használatával egyetlen ablakban, összegyűjtve jelennek meg a friss hírek, innen választhatjuk ki, mit akarunk részletesebben is megnézni.
Az IDG weboldalai támogatják a tartalommegosztást, oldalainkon a folyamatosan frissülő információkat szabványos XML állományformátumban is elhelyezzük.
Az használatának előnyei
Előnye a hírlevelekkel szemben, hogy nem igényel feliratkozást (nem kell az e-mail címet megadni), és nem kötődik semmilyen személyes adathoz.
A tartalom a Mozilla FireFox programja alatt automatikusan elérhető, külön olvasóprogram letöltése nem szükséges hozzá.
Az Internet Explorer felhasználói ingyenes hírolvasó (ún. aggregátor) programok, pl. az RSSOwl telepítésével gyűjthetik össze a frissen megjelent hírek linkjeit és rövid ismertetőit."

Ez gondolom nem sokaknak volt közülünk tiszta, és ezért hogyha ezt valaki az én nevemmel együtt írná át egy külön bejegyzésbe, azt megköszönném!

Slayer Gothpaladin írta...

Meglett a szándékom, köszi Gina!