2008. december 15., hétfő

kérdés

Azt szeretném kérdezni valaki hozzáértőtől, hogy miért van az, hogy némelyik blog ha megnyilik, a szöveg sokára jelenik meg, ill. a barna alap olvashatóvá válik. Ez mitől függ? A fejléc nagyságától, vagy a sok feltett képtől?

8 megjegyzés:

N.Zsuzsi írta...

Szerintem elsősorban a sablon fajtájától; amelyik olyan antik papíros és barnavirágos szélű, az tapasztalataim szerint lassaban válik olvshatóvá.
Késlelteti még a megnyitást a felugróablakos számláló, a túl sok Java-script az oldalsávban...

Slayer Gothpaladin írta...

Hát igen, ha az adott blogban szinte annyi JavaScript van, mint az enyémben, vagy még annál is több, akkor bizony könnyen lehet, hogy a szerver azokat küldi el nekünk a szöveg előtt, és csak azután küldi a pár kilobájtos zövegeket (kivéve, ha tényleg van benne legalább 4-5 kép mert akkor már inkább pár tízes a kilobájtok száma)...de a blogskin szerintem ebben nem sokat változtat! A popup-os számlálót meg inkább meg sem említem, azzal kapcsolatban már másoknak már korábban is leírtam egy hatásosabb és gyorsabban betöltődő módszert egy korábbi bejegyzésnél...

lomaquilt írta...

Kösz, hogy irtátok, valószinű kicserélem én is a számlálót. De pl. Mamis blogjában oldalt annyi minden van és gyorsan bejön. Ez miért van?

Patchwork Mill, Maria írta...

Nekem a Te oldalad is gyorsan bejött (bár lehet, hogy a bejegyzésed óta csináltál is vele valamit. :)
A saját oldalamról tudom, hogy viszonylag lassabban jön be, és ennek az az oka, hogy a háttér és a szöveg alatti rész is saját képből készült, gondolom, idő kell, míg betölti ezeket is.
Észrevettem azt is, hogy gyakran függ attól is, hogy a nettel mi a helyzet, vagy hogy hány ablakot nyitottam meg éppen.
A többiek okosakat írtak, ezt csak kiegészítésnek szántam.
És Mamis oldala tényleg "ráugrott" a képernyőmre, érdekes.

Slayer Gothpaladin írta...

Mert könnyen lehet, hogy csak kis képek és főleg szövegek tengnek rajta túl, amik kis méretük miatt igen gyorsan letöltődnek, vagy csak kisméretű JavaScriptek vannak rajta. Az egyes tartalmak 'fájlméretüktől' függ a betöltésük sebessége!

Slayer Gothpaladin írta...

OFF (azért ide írom mert Zsuzsi volt olyan jótett lélek hogy kitett): már csak 1 hét van hátra Karácsonyig, látom, a blog háttere is igazodott a karácsonyi hangulathoz :) Na, ki mit kér a Jézuskától? Ki szavaz gyorsabb netre? :D

F.Gina írta...

Kedves Slayer ! Közös megegyezéssel, de én tettelek ki. Neked is nagyon boldog, békés karácsonyt kívánunk !
Látom, mióta nem vagy tag, nagyon jó, és építő jellegű kommentjeid vannak :)) Egyébként Szerika már belépett, küldtem meghívót, és fel is használta, de így más is tudni fogja, a kommented alapján, hogy mi a teendő :))

Slayer Gothpaladin írta...

Na látod, ezért már megérte legalább a rendszeres olvasók listáján fönnhagyni engem is...lám, nem csak rosszakat tudok írni, bármennyire is Zsuzsi azt hitte; ja, és Szerikát itt is üdvözöljük :)