2010. január 26., kedd

Nem tudom elolvasni

Sziasztok!
Először is köszönöm a meghívót:)

A következő problémám van:  Martha gyönyörű blogjában a posztok szövege nálam így jelenik meg:


Másnak is van ez a gondja?
Ahogy látjátok a képen, a kommentekkel, címmel, címkékkel nincs gond, ahogy a rendszeresen olvasott blogoknál, ahol az első egy-két mondat megjelenik, ott sincs gond.

16 megjegyzés:

Abile írta...

Nálam is így jelenik meg. Szerintem a blog írójának rossz betűtípus van kiválasztva a blogbejegyzéshez... Gondolom...

G. J. GOTH írta...

Nálam minden látszik. (Firefox). Megnéztétek a böngészőtök betűtípus beállításait? Vagy a nyelvi beállításokat, vagy engedélyezéseket?

Kriszta írta...

Nálam Google Chrome van és Explorer, mindkettőben így látszik. Nyelvi beállítás? majd megkukkantom, dez öszes többi blog, amit nézek, rendes betűvel jön.

F.Gina írta...

Nevetni fogtok, nekem Firefoxban tökéletes, viszont Explorerben Windings. Szóval szólni kéne a tulajnak, hogy állítsa be a betűtipusát. Nyilván nála rossz a beállítás, hiszen még nem találkoztam ilyennel.

Martha írta...

Köszönöm 'Lilakávé' a felvetésedet. Mit, hol, hogyan ? kell beállítanom -nagyon kezdő vagyok- légyszi segítsetek. Nálam a visszanézésnél minden stimmel- így nem is vehettem észre az esetleges hibát.
Az igaz hogy az új bejegyzéseket HTML kód szerkesztésben követem el- mert Írás üzemmódban Hindi nyelven íródik. Lehet hogy ez a hiba?? Köszi Üdv. Martha

Babi néni írta...

Nálam rendesen látszik, szintén Firefox.

A bejegyzés betűtípusát kellene beállítanod az elrendezések fülnél html módban.

Nekem úgy tűnik, hogy a sablon, amit választottál egy olyan betűtípust használ, amit néhány alkalmazás nem tud megjeleníteni, mert nem ismeri fel.

Nem is szokták ezért csak Verdana-t, Trebuchet-et, Times-ot, Arial-t használni a sablonok. Ezek ugyanis minden gépen jók. :o)

Hogy melyik tetszik, az Elrendezés/Színek betűtípusok fülön kiválaszthatod, de mellette az Elrendezés/HTML szerkesztése fülnél tudod megkeresni és átírni.

Egy ilyesmit kellhet átírni:
.post-body {
font-family:arial;

Ilyet még nem csináltam, szóval előbb mindenképpen mentsd az oldal tetején a sablonodat és legjobb lenne, ha a Beállítások/Alapbeállítások fülön is lementenéd a bejegyzéseket (Blog exportálása). Biztos, ami biztos! :o)

Babi néni írta...

Ezt a hindit hogy érted?

Hogy a Beállítások/Alapbeállítások fülön engedélyezted az átírást? (A lap alján)

Azt nyugodtan letilthatod! :o)

Martha írta...

Igen erre gondoltam- amíg bejegyeztem 'letiltottam' és tudtam Írás üzemmódban is írni- ha nem tiltom le 'Írás üzemmódnál ezek a krix-krax hindi betűk jelennek meg.
Majd bejegyzésem után újra engedélyeztem az átírást. Még a bejegyzés címét sem tudom leírni csak folyamatos írással, amint szünet jön a hindi betű...

F.Gina írta...

Martha ! Mielőtt bármit átállítasz, tiltsd le az átírást végleg, és írás módban írj, aztán meglátjuk :)) A kezdet kezdetén ebbe én is belefutottam. Ennek köszönhetitek a "Blogbajokat" !

Martha írta...

Az eddig bejegyzett posztjaimat hogyan írjam át?? Mert az újakat már a leírtak alapján próbálom/ utólag is köszönet a részletes leírásért- Altair

G. J. GOTH írta...

Én így próbálnám. (Ha butaságot mondok, kiabáljatok!) Először letiltanám az átírást a Beállításoknál. Aztán, ha még mindig hieroglifákat látnak a látogatók, akkor Bejegyzések szerkesztése oldal. Ott megnyitnám egyenként az összes bejegyzést, kimásolnám pl. jegyzettömbbe, törölném az eredeti szöveget, és újra beilleszteném, új szerkesztéssel. Ha így sem lesz jó, akkor S.O.S

Nargiz írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Nargiz írta...

ziasztok, Kriszta vagyok, ex-lilakávé, mert keresztbevariáltam a két blogomat, majdnem elszállt az egyik, és most két identitásom van, ne haragudjatok rám :)

G. J. GOTH írta...

Kettő? Én pont négyet találtam. :-)

Nargiz írta...

Négy? jaj mit tettem.. a név variálás miatt lehet?
Én legalábbis csak ketten szerettem volna lenni.:) majd kialakul.
De örülök hogy két rendszeres olvasóm visszatért :)

Wise Lady írta...

Martha blogjában a betűtípus át van állítva, valószínűleg véletlenül. Neki kell megjavítania.
Meg kell nyitni
Elrendezés - HTML kód szerkesztése
Nyomni egy CTRL+f gombot, a felső részen megjelenő keresőablakocskába beírni: webdings
Oda fog ugrani a kód (megkerestük), ezt a szót kell kicserélni valamilyen ismert betűtípusra. pl. Arial, Tahoma, Verdana

http://bloggerbloggerek.blogspot.com