2010. január 23., szombat

Animáció

Sziasztok!
Szeretnék a blogomba mozgó képeket. Ha igaz (?) akkor animált gif a formátum.
De hiába töltöm le a nekem tetsző képecskéket, az én gépemen nem mozognak.:(
Ha a blogba rakom akkor sem. Gondolom hiányzik egy programom, de nem tudom melyik. Pedig már annyi minden van a gépemen......:(
Köszönöm szépen a segítséget!

5 megjegyzés:

Babi néni írta...

Nem mindegyik képnézegető program tudja az animált gif-et "mozgatni". Próbáld meg simán a windows intézőben megnézni, filmszalag nézetben, ott mozogni fog. Vagy a Windows kép- és faxmegjelenítőben is.

Ha magad akarsz szerkeszteni animált gifet, azt én a Photoshopban és a LogoMotionban (az ingyenes és magyar Imagine programcsomag része), amit a gyerekeknek tanítanak számítástechnika órán és nem nehéz a kezelése.

Viszont a bloggerbe feltölteni csak körülményesen tudod. Mert a blogger a google saját Picasa3 nevű képnézegető programjához tartozó webalbumot használja, oda tölti fel a képeket egy rejtett mappába (csak a tuladonos érheti el a gmailcímével), és az szinte csak jpg-t fogad be. A videókból is csak az első képet lehet ráküldeni.

Az egyik lehetőség, hogy addig kattintgatsz a képre, amíg a megjelenő oldalon semmi más nem lesz, csak az animált gif és az elérési útvonalát illeszted be képként (a megjelenő panelen az url-t kell választani) a bejegyzésedbe.

Ez azzal a hátránnyal jár, hogy ha az eredeti tulajdonos eltávolítja a képet, az a te blogodból is elveszhet.

Ezért egy olyan tárhelyre kell feltölteni, ami a tied és onnan beszúrni az elérhetőségét - szintén az előző módon.

Erre én az msn-nel egyszerre létrehozott Live-fiókomat használom: SkyDrive. Ide akár a saját faviconodat (a narancsszínű B betű helyett megjelenő kis képecske) is feltöltheted.

Babi néni írta...

Animált kép készítése photoshoppal: Photoshopsuli.

Nem nehéz, érdemes megpróbálni. :o) Ha tudsz a painttel rajzolni, vagy képet beszúrni, akkor ez is menni fog. :o)

Anna írta...

Kösz szépen!:) Látni már látom,most megpróbálom felvarázsolni a blogra!

Anna írta...

Végül megoldottam. Visszaállítottam a képnézegetőmet a windovs-ra, mert a Picasa-t használtam eddig.
És most simán működik, ha a blogra felteszem, akkor ott is mozog. :D
Köszi a segítséget még egyszer.
Anna

Marianna von Birken írta...

Nekem sem szokott minden animáció mozogni a blogban, ezért beregisztráltam a Mindenkilapja.hu-ra. Oda föltöltöttem a képet, és URL-cím alapján illesztettem be. (Azért a Mindenkilapja.hu-ra mert az ingyenes, és az oda feltöltött dolgok bárhová linkelhetők. Sok oldal ezt pl. nem engedi.)