2010. június 19., szombat

Képfeltöltési kvóta....

Valamikor olvastam valakinél arról,hogy nem engedi a gép több kép felrakását,de bevallom, nem igen tudtam elképzelni,hogy ez lehetséges és most tessék! nekem is ezt írja ki:
"Nem tölthető fel a fájl (2010.levendula.06...), mert a webhely túllépte a fájlfeltöltési kvótát."
Megnéztem a súgót, de egy szó sincsen ilyesmiről. Ilyenkor mi a szösz van??????
Pedig ma még egy szem képet sem raktam fel, le van kicsinyítve, és olyan mesések a levenduláim.....

5 megjegyzés:

Babi néni írta...

A blogban megjelenített képeket a Picasa3 webalbumban tárolja a blogger, amit itt érhetsz el: http://picasaweb.google.hu/home

Azok az albumok, amelyek mellett kicsi narancsszín alapon fehér B betű van, az olyan mappák, ahol a bloggerre feltöltött képeid vannak. Ha emellett ezt az albumot használod arra is, hogy a weben megoszd a barátokkal a képeket, akkor hamar megtelhet.

A megoldások:
1. Ha túl nagy képeket töltöttél fel, akkor bejegyzésenként törlöd (pipa a kép törlése mellé is) és kisebben töltöd fel. Ha egy képet több példányban töltöttél fel, de nem törölted, az is ott lesz.
Ha barátokkal is itt osztottál meg nagyméretű képeket, akkor töröld - ha már mindenki megnézte.
2. Ha ettől visszariadtál, akkor a másik lehetőség, hogy létrehozol egy új felhasználót, pl. mammka2, felveszed szerzőtársnak és ezután erről a címről blogolsz. Névként ugyanúgy beírhatod, hogy mammka, csak a gmail.com előtti cím kell, más legyen.

Arra azért figyelj, hogy a 12 megapixeles képeket lekicsinyítve töltsd fel. :o)

Ha eddig nem töltötted le, akkor telepítsd a Picasa3-at, azzal könnyen elvégezheted az alapfokú műveleteket.

Monika írta...

Altair,te egy számítógép tündér vagy!!!!!!!:)Köszönöm!!!!Használom a Picassa3-at.Valóban sokat fotózom és sok képet is felteszek,úgyhogy cseppet sem csodálkozom,hogy megtelt.
Akkor ezt most kinyomtatom,mert kicsit sok a buksi fejemnek.:)
KÖSZÖNÖM!!!!!!!

Névtelen írta...

Ez a kvóta izé,ez letilt vagy most már ez örökre így marad?Az oldalsávomba szerettem volna tenni,és oda sem engedi:-(

F.Gina írta...

Ez a kvóta, ez van :(( És így is marad, ha jól tudom. Nem találtam a blogodban az albumodat, így nem tudtam megnézni. Altair leírta a megoldásokat. Ha sok mindent mentesz le és töltesz fel másoktól, akkor használd a Pinterestet, az nem foglal tárhelyet.

Névtelen írta...

Köszönöm a válaszod!
Semmit sem szoktam lementeni másoktól.A fejlécemben akartam módosítani a kép méretét,azt hiszem 5x,mert méretre zsugorításnál elcsúszott,és az 5.után ezt írta.Nem szeretnék picasa albumból feltölteni.Szomorú lennék,ha ez örökre így maradna:-(