2008. október 24., péntek

Számláló

Nekem eddig ez okozta a legnagyobb problémát, és többen mondták, hogy nem tudják feltenni.
Most csinálok egyet ide, és leírom lépésről lépésre. A google keresőjébe beírtam : free counter.
Ez az ingyenes számláló angolul. A második találatként feljövő Free Counter nevűbe belépünk. Itt kiválasztjuk azt, ami nekünk tetszik. A számlálók alatt van egy ablak, amiben a számláló HTML kódja van. Alatta van a Copy, ha erre rákattintunk, kijelöli az egészet, utána crtl C. Bemegyünk a blogunkba, beállítások, oldalelemek hozzáadása. Modul hozzáadása, itt feljön egy csomó minden kész elem, pl a saját bloglista.( Elizanikó fotóján látszik, hol csinál bloglistát) Itt a HTML/Javascript-et jelöljük ki. Az ablakba bemásoljuk ctrl V-vel a kapott kódot, mentés, és készen vagyunk, gyönyörködhetünk az új számlálónkban.

5 megjegyzés:

Juhizs írta...

Cserikának pont ez volt most a problémája, biztosan örülni fog neki.
(Én csak családi segítséggel tudtam a számlálót felrakni, ill. az utolsó lépést nem is én tettem meg, tehát számomra homályt fedte a végkifejletet... ;-)

lomaquilt írta...

Nagyon köszi. Viszont kérdésem lenne? A számláló azt jelzi, hogy hányan látogatnk engem és ebbe beleérti, hogy én pl. a blogomon keresztül megyek be más honlapra? Azaz az én látogatásaimat csak a profilomba tudom megnézni?

F.Gina írta...

Küldtem neked emailben meghívót, használd, és a blogban kérdezz! Már csak azért is, mert én sem tudom !

Princi írta...

Kedves Gina! Nagyon örülök ennek a blognak és gratulálok az ötletedhez, hogy ezt létrehoztad! Én a számlálóval azt tapasztaltam, hogy különbözőek. A Domino Counter-es pl. számolja a saját látogatásaimat a saját blogomban. Vagyis ha írok egy új bejegyzést és azt megnézem, hogy hogyan néz ki, megint lép a számláló. Innen pl. megnézem a saját profilomat és utána visszajövök a blogom főoldalára, ismét lép a számláló. Ha sokat babrálok egy nap a saját blogomban, akkor sokat lép előre a számlálóm. (Ugyanez igaz egyébként a "Profilmegtekintések"-re is, nem csak a mások általit számlálja!) Viszont a Sitemeter-es számláló (blogom legalján) a tényleges látogatottságot mutatja, másképp működik. Csak annak nincsenek aranyos kis figurás változatai sajnos.

36évi írta...

Isten fizesse meg jóságodat, végre én is bebazseváltam ezt a számlálóizét. Magamtól a büdös életbe rá nem jövök... :)