2008. december 22., hétfő

RSS-Élő könyvjelző

Slayer Gothpaladin :

Olvastam az IDG.hu-n az RSS-ről egy kis összefoglalót, mert a blogokhoz bizony erősen kapcsolódik a témakör. Most ideidézem szövegüket: "
Ha Ön többféle téma iránt is érdeklődik, naponta akár több tucat információforrást (weboldal, blog) is átböngészhet. Ha ezeket az oldalakat egyenként kell megnyitnia, alig marad ideje másra.
A megoldás az
Angolul Rich Site Summary vagy Really Simple Syndication (RSS / XML / newsfeed).
A rövidítés jelentése körülbelül annyi, mint "igazán egyszerű (tartalom) megosztás". Alkalmazása lehetővé teszi, hogy weboldalak meglátogatása nélkül is értesüljünk a frissen publikált információkról, továbbá, hogy jól rendezett, átlátható "tartalomjegyzékbe" gyűjtsük össze a különböző forrásokból származó információkat. Használatával egyetlen ablakban, összegyűjtve jelennek meg a friss hírek, innen választhatjuk ki, mit akarunk részletesebben is megnézni.
Az IDG weboldalai támogatják a tartalommegosztást, oldalainkon a folyamatosan frissülő információkat szabványos XML állományformátumban is elhelyezzük.
Az használatának előnyei
Előnye a hírlevelekkel szemben, hogy nem igényel feliratkozást (nem kell az e-mail címet megadni), és nem kötődik semmilyen személyes adathoz.
A tartalom a Mozilla FireFox programja alatt automatikusan elérhető, külön olvasóprogram letöltése nem szükséges hozzá.
Az Internet Explorer felhasználói ingyenes hírolvasó (ún. aggregátor) programok, pl. az RSSOwl telepítésével gyűjthetik össze a frissen megjelent hírek linkjeit és rövid ismertetőit."

Ez gondolom nem sokaknak volt közülünk tiszta, és ezért hogyha ezt valaki az én nevemmel együtt írná át egy külön bejegyzésbe, azt megköszönném!

Kedves Slayer ! Szívesen, feltettem a neveddel együtt !


4 megjegyzés:

F.Gina írta...

Köszi, én használom, és szívesen, feltettem a nevedben :))
Boldog karácsonyt !

Slayer Gothpaladin írta...

Köszönöm szépen, Neked is kívánok (előre is) Kellemes Karácsonyt! Csak a bejegyzés végére odaírhatnád az utolsó bekezdéshez, hogy még azt is én írtam hozzá! ;)

Slayer Gothpaladin írta...

Köszi mégegyszer!

lomaquilt írta...

Ez nagyon érdekes, csak azt nem irtátok, hogy hogyan csináljuk?